Kuchnia

Gotowanie

ptasie mleczko
Składniki:

•3 szklanki mleka
•1/2 l kwaśnej śmietany
•szklanka cukru(dałam niepełną)
•3 łyżki ekstraktu waniliowego (według gustu)
•3-4 galaretki w różnym kolorze (dałam trzy)
•ok.3-4 łyżki żelatyny

Galaretki rozpuścić w połowie podanej ilości wody. Każdą wylać na płaskie naczynie. Mleko zagotować z cukrem, odstawić do wystygnięcia. Odlać pół szklanki mleka. Dodać śmietany z ekstraktem waniliowym, dokładnie wymieszać. Można delikatnie zmiksować. W pozostawionym mleku rozmieszać żelatynę, wlać do całości, dokładnie wymieszać. Przelać masę śmietankową do wyłożonej przeźroczystą folią blaszki. Galaretki pokroić w kostkę i wrzucać do masy tworząc kolorową mozaikę. Wstawić do lodówki.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation