Kuchnia

Sweets *-*

Czekoladowo - orzechowy przysmak - Trufle

Oto prosty przepis na przepyszne trufle z czekoladą i orzechami, które zachwycą podniebienie nawet najbardziej wymagającego łasucha. Przepis na trufle sprawdzi się, kiedy będziesz miała ochotę na coś słodkiego i wykwintnego. Polecam!

Trufle - przepis na około 15 - 20 sztuk


Składniki:

1 tabliczka mlecznej czekolady

2 łyżki śmietanki kremówki (30%)

2 łyżki masła

3/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich

3-4 łyżki zmielonych migdałów do obtoczenia trufli


Przepis na trufle - sposób przygotowania:

Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub posiekać drobno. Śmietankę podgrzać nie doprowadzając do wrzenia następnie wsypać do niej rozdrobnioną czekoladę, dodać masło i utrzeć na gładką masę. Dosypać orzechy i wstawić do lodówki, na około godzinę aż masa stężeje.

Po wyjęciu masę nabierać łyżeczką i formować niewielki kulki, każdą obtoczyć w migdałach.

Przepis wyróżniony przez redakcję
w.spodnicy.pl

Trufle - przepis > pyszne trufle > przepis na trufle , Strona: 2
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation