Kuchnia

zupy

Diabelska z pulpetami - Przepis - Onet GotowanieSkładniki

1/2 kg ziemniaków
czerwona i żółta papryka
puszka czerwonej fasoli
cebula
ząbek czosnku
marchew
olej
1/2 kg mięsa mielonego wołowego
majeranek
sól, pieprz,
jajko
ostra papryka, zioła prowansalskie
2 kostki rosołowe wołowe
Etapy przygotowania

1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Papryki oczyść i pokrój drobno. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju wraz ze startą marchewką. Dodaj papryki, duś do miękkości. Mięso przypraw solą, pieprzem i majerankiem, wymieszaj z jajkiem, uformuj z niego małe kulki. Zagotuj 3-4 litry wody z kostkami rosołowymi, włóż ziemniaki, pogotuj kilka minut. Następnie wrzuć kulki mięsne i gotuj, aż wypłyną na wierzch. Potem dodaj do zupy paprykę uduszoną z cebulką i marchewką. Gotuj kilka minut, na końcu wrzuć fasolkę z puszki. Pogotuj chwilę razem. Przypraw solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation