Kuchnia

sałatka warzywna

SAŁATKA Z MAKARONEM I KURCZAKIEM
przepis na 1 porcję - 450 kcal
150 g mięsa z piersi z kurczaka
50 g pełnoziarnistego makaronu
2 liscie sałaty
2 pieczarki
6 pomidorków cherry
4 rzodkiewki
łyżeczka słonecznika
łyżeczka oleju do smażenia
1 łyżka sosu sojowego
czosnek granulowany
sól morska
świeżo mielony pieprz

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy w łyżce sosu sojowego, z odrobiną soli, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstawiamy przynajmniej na 15 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju i smażymy kurczaka często mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy dwie - trzy minuty.
Wszystkie warzywa myjemy. Sałatę rwiemy. Pomidorki kroimy na połówki. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki lub ósemki. Słonecznika prażymy na suchej patelni. Na talerzu rozkładamy porwane liście sałaty. Na to makaron. Na to kurczaka z pieczarkami. Rozkładamy pomidorki i rzodkiewki. Posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation