Kuchnia

Przepisy

Dla 3 osób potrzebujesz: 3 filety z piersi z kurczaka, sól i pieprz, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 200 g makaronu fettucine, 1/2 szklanki pesto, 1/4 szklanki słodkiej śmietanki

Kurczaka rozbij na kotlety o grubości 2 cm. Oprósz solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej kurczaka. Wystarczy 4 minuty z każdej strony. Mięso pokrój w poprzek włókien.

W międzyczasie ugotuj makaron. Zachowaj 1/4 szklanki wody, w której gotował się makaron. Fettucine przełóż z powrotem do garnka.
W małej patelni rozgrzej pesto. Dodaj śmietankę i podgrzewaj chwilę. Makaron polej sosem i wymieszaj. Dolewaj po odrobinie wody spod makaronu, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Makaron podziel na trzy porcje. Na każdym talerzu ułóż porcję pokrojonego kurczaka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation