Kuchnia

kuchnia

PLACKI PO WĘGIERSKU

SKŁADNIKI NA GULASZ:
- 1 kg. szynki lub łopatki,
- marchew,
- pietruszka,
- przyprawa do gulaszu,
- papryka w proszku ostra, odrobinę chili, czerwona papryka
- sól, pieprz
Mięso pokroić w drobną kostkę, zrumienić na margarynie z odrobiną smalcu w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę w paski (1/2 papryki). Zalać bulionem, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto woli).
SKŁADNIKI NA PLACKI:
• Ziemniaki zetrzeć z cebulą
• mąka
• jajko
• sól, pieprz
Wszystko wymieszać, piec złociste placki.
Placki polać gulaszem, można dodać trochę sosu czosnkowego. SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation