Kuchnia

proste potrawy

dewolay

skladniki:

duza piers z kurczaka
maselko
jajko
bulka tarta
pieprz,sol
tluszcz do smazenia

przygotowanie

piers z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy w poprzek na cienkie plastry, ktore zbijamy na folii tluczkiem.
Tak przygotowane mieso solimy z obu stron, pozniej opruszamy swiezo zmielonym oieorzem.
Na tak przygotowane plastry kladziemy kosteczke maselka.
zawijamy.
Jajko rozbijamy w miseczce z odrobina soli, wkladamy do nich zawijance, pozniej obtaczamy je w bulce tartej uważając ,aby konce byly scisle zamkniete (aby podczas smazenia nie wyplynelo maselko)
Tak przygotowane wkladamy na rozgrzany tluszcz (u mnie olej).
Smazymy do zarumienienia z kazdej strony.
Tak przygotowane podaje z surowka z pora, jablka i marchewki.
Zazwyczaj robie ich wiecej bo nastepnego dnia sa smaczniejsze.
Mozna je zamrozic.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation