Kuchnia

KUCHNIA

Sałatka z grillowanymi warzywami
• 1 szklanka mieszanki dowolnych kolorowych sałat (80g)
• ½ dużej czerwonej papryki
• 1/3 średniej cukinii
• 4 pieczarki
• ½ dużej czerwonej cebuli
• ½ ząbka czosnku
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• ½ łyżeczki musztardy
• Sól morska, zioła prowansalskie do smaku

Warzywa umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i przyprawić. Grillować na patelni grillowej do momentu kiedy zmiękną. Mieszankę sałat wyłożyć na talerz. Polać sosem przygotowanym na bazie oliwy z oliwek wymieszanej z musztardą. Dodać grillowane warzywa. Całość udekorować listkami świeżych ziół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation