Kuchnia

Kuchnia & Drinki

250 g makaronu tortellini z serem

300 g mięsa mielonego (zmieliłam szynkę)
1 szklanka pokrojonego pora
3 ząbki czosnku
1/4 czerwonej papryki
100 ml koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka bazylii
sól, pieprz do smaku

Makaron gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu

Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy, podsmażamy mięso mielone, cały czas mieszając, aby z mięsa zrobiły się drobne kuleczki.

Jak mięso będzie podsmażone, dodajemy drobno posiekany por, paprykę i cosnek. Dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż por zmięknie.

Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, chwilę go przesmażamy z mięsem, jeśli sos będzie za gęsty, dodajemy odrobinę wody.

Przed podaniem do sosu wrzucamy tortellini.

Jeśli lubicie, możecie jeszcze wszystko posypać serem i zapiec.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation