Kuchnia

Food

Roladki z piersi kurczaka z kozim serem, szynką parmeńską i pistacjami. Przepis:

Składniki (na 3 porcje):
500 gram piersi z kurczaka (3 małe piersi)
3 plastry szynki parmeńskiej
100 gram sera koziego
sól
pieprz
oliwa z oliwek
garść pistacji

Piersi kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, na każdej roladce układamy kawałek koziego sera, odrobinę posiekanych pistacji i zawijamy. Roladki układamy na plasterku szynki parmeńskiej i ponownie zawijamy. Tak samo robimy z pozostałymi składnikami. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, układamy roladki i pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, obracając co 10 minut. o upieczeniu odstawiamy na moment roladki, następnie kroimy w połowie. Znacznie lepiej się prezentują. Ja podałam swoje roladki (i nuggetsy haha!) z frytkami i kapustką zasmażaną. Było pysznie! A moje fryty ponoć są najlepsze na świecie z racji specjalnej mieszanki przypraw, którą tworzę sama ale tym pomysłem podzielę się z Wami kiedyś! Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation