Kuchnia

Przekąski, przystawki

Serowy chlebek
Co kupić
1 bochenek dobrego chleba z chrupiącą skórką
100 g masła
200 g sera ementaler
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka słodkiej papryki
pieprz
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 6 czas: 20min
Przygotowanie
Bochenek chleba nacinamy w kratkę, mniej więcej do 3/4 wysokości.
Masło i ser tniemy w cienkie paseczki i wtykamy je pomiędzy kawałki chleba. Całość przyprawiamy pieprzem, słodką papryką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Chlebek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 10-15 minut (aż ser się rozpuści).
Jak podawać
Chlebek serwujemy w całości, a kawałki odrywamy rękoma.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation