Kuchnia

kuchnia

rogaliki :)

Jak zrobić kruche rogaliki bez cukru? Serowe rogaliki z jagodami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię i dom

3 szklanki mąki pszennej
1 szkl. sera twarogowego
200 g margaryny Zwykłej Bielmar
szczypta soli

mrożone jagody
cukier puder do posypania

Margarynę kroimy w kostkę. Mąkę wsypujemy do misy robota, dodajemy szczyptę soli, pokrojoną w kostkę margarynę i ser twarogowy, wyrabiamy hakiem robota. Można zagnieść ciasto ręcznie, ale wtedy wymaga chłodzenia w lodówce. Wiadomo, że ciasto kruche nie lubi podwyższonej temperatury. Ciasto dzielimy na kilka 6 części , każdy kawałek rozwałkowujemy w kształcie koła, radełkiem wycinamy z ciasta 8 trójkątów i nie mamy odpadów. Przy szerokiej krawędzi trójkąta nakładamy po 6-7 jagód i zwijamy ciasto w kształt rogalika.
Układamy rogaliki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem lub 180 stopni bez termoobiegu. Rogaliki wyciągamy z piekarnika, studzimy na kratce i posypujemy cukrem pudrem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation