Kuchnia

Glutenfree 1

Składniki:
na formę o średnicy około 25 cm
8 porcji

Spód:
1 szklanka (180g) kaszy jaglanej
sól
pieprz ziołowy, czarny, papryka suszona*

Twaróg:
1 i 1/4 szklanki (200g) migdałów
1 szklanka (230ml) mleka roślinnego
sok z 1/2 -1 cytryny (20-40ml) **
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki płatków drożdzowych
1 łyżka octu z czerwonego wina
1 łyżka sosu sojowego
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz

300g szparagów
pęczek botwinki (350g)

* możecie dodać ulubione przyprawy lub kostkę warzywną
** w zależności od upodobań smakowych

Przepis po kliknięciu w zdjęcie!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation