Kuchnia

*** sałatki, surówki, pasty, pasztety

Składniki
- 380g kabanosów (użyłam paprykowych z lidla)
- 1 papryka czerwona (można dać nawet 1,5)
- 1 słoik ogórków konserwowych (ok.6 szt)
- puszka fasoli czerwonej
- puszka kukurydzy
- 20 dag sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach
- 3 łyżki majonezu (lub więcej, do smaku)
- sól
- pieprz
- mielona papryka chilli
- opcjonalnie mielona papryka słodka

Przygotowanie
Kabanosy kroimy w małe krążki, paprykę i ogórki w kostkę. Z ogórków odciskamy sok. Fasolę i kukurydzę odsączamy i płuczemy.
Wszystko razem łączymy, dodajemy starty ser, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chilli i ewentualnie słodką papryką. Na koniec mieszamy z majonezem.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation