Kuchnia

wypieki

Rafaello 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy (64g) 1 cukier wanilinowy 30 dag wiórek kokosowych 3 paczki solonych krakersów (Lajkonik 3x180g) 1 szklanka cukru kryształu 2 żółtka 250 g margaryny (lub masła) Odlewamy 1 i 1/2, szklanki mleka i dodajemy do niej obie mąki, cukier i cukier wanilinowy, budyń, żółtka i 10 dag wiórek kokosowych- wszystko mieszamy tak długo aż się cukier rozpuści. Pozostałe mleko zagotowujemy, następnie wlewamy masę jajeczną – gotujemy budyń. Ucieramy margarynę na puszystą masę dodając stopniowo budyń oraz 15 dag wiórek kokosowych. Blaszkę wykładamy folią spożywczą na której układamy krakersy. Na krakersy wykładamy masę – robimy w ten sposób 4 warstwy. Ostatnią warstwę posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na noc do lodówki. Rafaello robiłam w blaszce o wymiarach 25x36cm.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation