Kuchnia

...ŁASUCHOWO...Ciasta i Torty

Odwrócone ciasto ananasowe Brie

SKŁADNIKI:
• Puszka ananasów w krążkach wraz z syropem/zalewą
• 3 jajka
• 1 szklanka trzcinowego, lub brązowego cukru (jeśli nie macie to może być zwykły)
• 6-8 wiśni kandyzowanych
• 350 g mąki
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 100 ml mleka
• 150 g miękkiego masła


PRZYGOTOWANIE:

Na początku należy rozgrzać piekarnik do 200 stopni.

Blachę (tortownicę) wysmarować odrobiną masła, na spód wysypać 2 łyżki cukru, a na to ułożyć ananasy i wiśnie kandyzowane.
Do miski wsypać cukier i dodac do niego miękkie masło pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zmiksować na puszystą masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku i 5 łyżek syropu z ananasów. Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Zmiksować tylko do połączenia składników.

Masę wylać na ananasy i blachę wstawić do nagrzanego piekarnika. Ciasto piec ok. 50 min., do tzw. suchego patyczka.
Przepis pochodzi z http://www.frommovietothekitchen.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation