Kuchnia

Jadłabym...

Szybka sałatka z pora

Składniki:

20 dag pora (tylko jasna część),
20 dag żółtego sera,
3 jajka,
puszka groszku konserwowego,
majonez lub jogurt naturalny,
sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie pora płuczemy, osuszamy i kroimy w półplasterki, wkładamy na sito i przelewamy wrzątkiem, pozostawiamy do odsączenia. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Groszek odsączamy z zalewy. Ser, groszek i pora wrzucamy do michy, w tym czasie jajka powinny być już ugotowane, więc studzimy obieramy ze skorupek, kroimy w dużą kostkę, wrzucamy do michy. Dodajemy majonez lub jogurt naturalny według upodobań (ja dodałam majonez w ilości ok. 3 czubatych łyżek), solimy, pieprzymy, mieszamy i zjadamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation