Kuchnia

jedzenie

Deser z mango i mleczka kokosowego

3 mango
2 puszki mleka kokosowego po 400 ml
mascarpone 250 g
kilka kakaowych ciastek lub herbatników
odrobina kakao

Przygotowanie

Ciastka kruszymy i wsypujemy na dno szklanek. Ubijamy schłodzone mleko kokosowe (tylko twardą część mleka, mleczko powinno mieć ok. 80 % kokosu i musi być schłodzone w lodówce przez kilka godzin). Można dodać łyżkę cukru pudru. Gdy ubijemy dodajemy mascarpone.

Mango kroimy na kawałki i blendujemy na gładką masę. Do naszych szklanek z ciastkami nakładamy po 1-2 łyżki bitej śmietany kokosowej, następnie mus z mango, znowu śmietanę i tak do końca. Wierzch kończymy bitą śmietaną i posypujemy odrobiną kakao, możemy również udekorować kawałkiem mango. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation