Kuchnia

kuchnia

Wilgotne ciasto bananowe

Składniki:

80g rozpuszczonego masła
100g jogurtu naturalnego
2 jajka
opakowanie cukru wanilinowego
80g cukru
2 dojrzałe rozgniecione banany
1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
400g mąki
1 - 2 banany na wierzch ciasta
lukier z cukru pudru i wody



Przygotowanie:

Olej, jajko, cukier, cukier wanilinowy jogurt i banan mieszamy ze sobą. W oddzielnej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia. Łączymy zawartość obu misek. Masę wylewamy formy (ja użyłam długiej keksówki) na wierzchu układamy plasterki banana. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach lub aż do suchego patyczka. Po ostudzeniu dekorujemy lukrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation