Kuchnia

Słodkości

Jajka 2 sztuki
Cukier 70 dag
Cukier waniliowy 1 łyżeczka
Mleko 70 ml
Mąka 120 g
Proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
Kokos 3 łyżki
Banany 5 sztuk
Olej do smażenia 1 ml
Cukier puder do posypania 7 łyżeczek


Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na puszystą masę. Wlewać powoli mleko. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kokos.

Banany pokroić na kawałki. Każdego banana pokroić na 3 części.

Kawałki bananów zanurzać w cieście i przy pomocy dwóch widelców wyciągnąć i smażyć na głębokim oleju do zarumienienia.

Gotowe kawałki posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation