Kuchnia

Obiady

OBIAD ok. 350 kcal
Gu­lasz z ka­wał­ka­mi kur­cza­ka i fa­sol­ką szpa­ra­go­wą: 120 g fi­le­ta zpier­si kur­cza­ka, 1/2 opa­ko­wa­nia mro­żo­nej fa­sol­ki szpa­ra­go­wej, 5 pie­cza­rek, 1/4 opa­ko­wa­nia mro­żo­nej mar­chew­ki mini, ły­żecz­ka oliwy z oli­wek, zioła, odro­bi­na wy­wa­ru wa­rzyw­ne­go, 25 g su­chej kaszy gry­cza­nej.
Filet z pier­si kur­cza­ka po­krój na ka­wał­ki, przy­praw zio­ła­mi i ob­smaż na pa­tel­ni bez tłusz­czu. Ob­ra­ne pie­czar­ki po­krój na cien­kie pla­ster­ki i pod­duś na nie­wiel­kiej ilo­ści wy­wa­ru wa­rzyw­ne­go pod przy­kry­ciem. Dodaj fa­sol­kę szpa­ra­go­wą i mar­chew­ki, oliwę, natkę, za­mie­szaj. Dodaj też wcze­śniej pod­sma­żo­ne ka­wał­ki kur­cza­ka i pod­duś do mięk­ko­ści. Na ko­niec ca­łość z pa­tel­ni wyłóż na kaszę gry­cza­ną przy­go­to­wa­ną we­dług in­for­ma­cji za­war­tej na opa­ko­wa­niu i posyp natką pie­trusz­ki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation