Fotografia

pyszne zdjęcia

Hiszpańska zupa czosnkowa


1 główka czosnku
2 jajka
1/3 szklanki oliwy
2 kromki czerstwego chleba pszenno-żytniego
5 szklanek lekkiego bulionu warzywnego
1/4 łyżeczki Papryka ostra w torebce
2 łyżki (posiekanej) Natka pietruszki w torebce
1 łyżeczka Papryka słodka w torebce

ETAP 1 Czosnek obrać z łupin i posiekać.

ETAP 2 Chleb drobno pokruszyć.

ETAP 3 W sporym rondlu rozgrzać oliwę i zeszklić na niej czosnek.

ETAP 4 Wsypać okruchy chleba i cały czas mieszając lekko je zrumienić.

ETAP 5 Wsypać Słodką Paprykę, wlać gorący bulion i gotować na małym ogniu 30 min.

ETAP 6 Jajka starannie roztrzepać, rozprowadzić niewielką ilością zupy i wlać do garnka, energicznie mieszając.

ETAP 7 Zdjąć z ognia, zanim zupa się zagotuje, doprawić do smaku Solą i Ostrą Papryką.

ETAP 8 Podawać bardzo gorącą w wazie lub na talerzach posypaną natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation