Kuchnia

Coś na obiad

Naleśniki z kaszy manny

Składniki:

kasza manna [125 g]
olej
aromat migdałowy do ciast
jabłka [2 ]
masło
cukier [2 łyżki]
mleko [250 ml]

Przygotowanie:

Naleśniki z kaszy manny- banalnie proste w wykonaniu i przepyszne. Polecam podać je z jabłkami z karmelem.
Kaszę zalewam mlekiem, dodaję olej i aromat-można dodać ulubiony, albo cynamon, kakao itp-mieszam. Zostawiam na minimum pół godziny. Przed smażeniem mieszam dokładnie, bo kasza lubi opadać na dno. Konsystencją mają przypominać normalne naleśniki. Smażę aż wierzch będzie całkowicie ścięty, wtedy przekręcam- mimo braku jajka świetnie się smażą i nie rozwalają.
Jabłka kroję w plasterki, wrzucam na patelnię na której wcześniej rozpuściłam masło z cukrem. Smażę aż będą złociste i lekko zmiękną.
Podaję razem.
Z tej ilości ciasta wychodzą 4 naleśniki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation