Kuchnia

przepis na obiad

Glazurowane skrzydełka
Składniki:

1 kg skrzydełek kurczaka
5 łyżeczek sosu chili
1 mała cebulka
2 łyżki octu winnego jabłkowego
1 łyżka musztardy
1 łyżka sosu Worcestershire
glazurowane-skrzydelka



Sposób wykonania:
Skrzydełka z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
Następnie musztardę wymieszać z octem jabłkowym oraz sosem Worcester.
Dodać jeszcze sos chilii oraz drobno posiekana cebulkę.
Do powstałej marynaty włożyć skrzydełka.
Wstawić je na kilka godzin do lodówki, aby przegryzły się z przyprawami.
Wówczas wyjąc je z lodówki i ułożyć na blasze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.
W czasie pieczenia, aby skrzydełka wyszły soczyste smarować je reszta marynaty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation