Kuchnia

z milosci do slodkosci

Masa serowa:

0,5 kg sera białego( ja dałam wiaderkowy)
sok z połowy cytryny
3/4 szkl cukru
2 jajka


Ciasto:

2 gorzkie czekolady
20 dag masła
3 jaja
1 szkl cukru
1 szkl mąki


polewa czekoladowa:



50g ciemnej czekolady

50g masła







Zrobić masę serową ubijając mikserem wszystkie składniki razem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.



Pokruszoną czekoladę i masło włożyć do rondelka i rozpuścić; cały czas mieszając. W misce ubić całe jajka z cukrem na gładką, puszystą masę, dodać przestudzony sos czekoladowy. Dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę i znów dokładnie wymieszać.



Tortownice (22cm) wykładamy papierem do pieczenia i na środek dna wlewamy na przemian po 3-4 łyżki ciasta i sera, aż do ich wyczerpania. (ja wylewałam z garnka na oko :) )



Pieczemy 40-45 min w nagrzanym piekarniku w 180 C. Ciasto zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.

Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej i oblewamy ciasto

Źródło: http://mniam-mniam.bloog.pl/id,339061580,title,sernik-zebra,index.html?smoybbtticaid=611ba1
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation