Kuchnia

przepis na obiad

Kremowa zupa brokułowo – ziemniaczana
Składniki:

/ 3 – 4 porcje /

1 litr bulionu mięsnego lub warzywnego
300 g mrożonych brokułów
240 g ziemniaków ( ~ 3 sztuki)
100 g sera topionego śmietankowego
sól
pieprz
2 – 3 kromki chleba


Przygotowanie:

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Ser topiony podziel na kilka kawałków.
Ziemniaki, brokuły i ser topiony dodaj do wywaru i gotuj ok. 25 minut.
Zmiksuj zupę na gładki krem, dopraw solą i pieprzem.
Ułóż kromki chleba na suchej, rozgrzanej patelni. Zarumień je z obu stron. Po zdjęciu z patelni pokrój w kostkę i przed podaniem dodaj je do zupy.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation