Kuchnia

jedzenie

Sałatka z selera naciowego, jabłka i orzechów
Kefir
gruszka

Sałatka z selera naciowego, jabłka i orzechów

Składniki na 4 porcje:
6 łodyg selera naciowego
garść wyłuskanych włoskich orzechów
4 liście sałaty
jabłko z czerwoną skórką
sok z cytryny
1 łyżeczka ostrej musztardy
2 łyżki oleju słonecznikowego
Poł pęczka natki pietruszki
Sól

Selera naciowego obierz z wąsów i pokrój w plasterki. Orzechy drobno posiekaj. Umytą sałatę porwij, jabłko pokrój w cienkie plasterki i skrop sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszaj. Z łyżki soku z cytryny, oleju słonecznikowego, musztardy, soli i natki zrób sos i polej nim sałatkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation