Kuchnia

lunch time

KOTLETY Z JAJEK I PIECZAREK
Składniki
0,5 kg pieczarek 5 jaj na twardo 2 jajka 3/5 szklanki bułki tartej pół szklanki szczypioru garść pietruszki 2 łyżki majonezu olej do smażenia sól, pieprz do smakubułka tarta do obtoczenia kotletów (nie jest to konieczne)



Przygotowanie:

Pieczarki myjemy, kroimy drobno i smażymy na maśle przez około 8 min.Odsączone z płynu przesypujemy do miski. Gdy przestygną dodajemy drobno posiekane jajka na twardo, bułkę tartą, szczypior, pietruszkę, majonez, sól i pieprz. Na koniec wbijamy 2 jaja i formujemy kotleciki wg uznania, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation