Kuchnia

Przystawki

Roladki z Twarożkiem i Paluszkami Krabowymi

Składniki na ciasto naleśnikowe:

170 g mąki
375 ml mleka
4 jajka

Masa:

300 g serka Philadelphia
230 g curd cheese (twarogu)
2 - 4 łyżki chrzanu
pęczek koperku (25g)
gałka muszkatołowa
sól
pieprz


Dodatkowo:

200 - 250 g paluszków krabowych
Składniki na ciasto zmiksuj i usmaż 8 naleśników.

W misce wymieszaj sery i chrzan. Dodaj posiekany koperek i przyprawy (do smaku).

4 naleśniki ułóż na folii aluminiowej, tak, aby trochę na siebie nachodziły. Posmaruj masą twarożkową i ułóż paluszki krabowe w trzech rzędach.

Zwiń ścisło w roladę, a następnie zawiń w folię i schłódź w lodówce.
Z podanych składników wyjdzie 2 rolady, a z każdej z nich powinno wyjść około 18 plastrów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation