Kuchnia

przepisy dietetyczne

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

Składniki:
- pierś z kurczaka - 1 sztuka
- szpinak (świeży) - 100 g
- ser Mozzarella - 4 plastry
- pomidor - 4 plastry
- świeża bazylia
- czosnek - 2 ząbki
- zioła, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:
Pierś natrzeć ziołami, pieprzem oraz ostrą papryką. Odstawić na 20 minut, a następnie usmażyć na grillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Szpinak lekko poddusić wraz z wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz świeżą bazylią, dodać gałkę muszkatołową i pieprz, całość dokładnie wymieszać. W naczyniu żaroodpornym ułożyć grillowaną pierś, szpinak, plastry sera oraz pomidory. Całość posypać ziołami. Zapiekać około 15 minut w 180 stopniach.

Smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation