Kuchnia

słodkości

Love co zdrowe: Ciacho na bazie kaszy jaglanej z jabłkami i gruszką

Składniki:
370 g kaszy jaglanej
100 g gruszki
300 g jabłek
20 g orzechów pekan
20 g orzechów brazylijskich
15 g płatków migdałów
1 łyżka skrobi z manioku
1 łyżka mąki z pszenicy Kamut
2,5 łyżki miodu
1 łyżeczka cynamonu

Wykonanie:
Zaczynamy od ugotowania kaszy jaglanej. Kiedy będzie już gotowa, odstawiamy ją na bok (czekamy, aż ostygnie). W tym czasie jabłka i gruszkę myjemy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce- na grubych oczkach. Jeśli kasza jaglana jest już ostudzona przekładamy ją do naczynia w którym będziemy blendować naszą masę. Do pojemnika w którym jest kasza, dokładamy mąkę oraz miód. Całość blendujemy na spójną masę. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Na jej spód wykładamy połowę masy. Na niej układamy starte na tarce jabłka, posypujemy je cynamonem. Na warstwę jabłek ponownie układamy drugą część masy jaglanej. Następnie obieramy gruszkę, kroimy ją na kawałki i układamy na wierzchu ciasta. Na końcu układamy orzechy oraz migdały. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation