Kuchnia

do zjedzenia

Cook & Look: Warstwowa sałatka z jajkiem
Składniki:
(2 porcje)
- 150 g pieczarek
- 1 cebula
- 6 plasterków szynki
- 4 jajka
- 1/2 brokuła
- majonez
- sól
- pieprz
- kiełki
- szczypiorek


Pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy chwilę na patelni, przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, drobno siekamy białka i żółtka. To samo robimy z szynką. Brokuła gotujemy 6 minut w osolonej wodzie, następnie odcinamy różyczki i drobno je siekamy. Białka, żółtka oraz brokuły mieszamy z odrobiną majonezu. Na talerzu kładziemy ring. Nakładamy pieczarki, następnie szynkę, białka jajek, brokuła oraz żółtka. Dociskając składniki zdejmujemy ring. Sałatkę ozdabiamy majonezem, kiełkami i szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation