Kuchnia

MAKARONY

Makaron z kiełbasą
Składniki:

makaron [20 dag] (np. świderki)
cebula biała [2 szt.] (średniej wielkości)
kiełbasa zwyczajna [1 ] (laska ( dla dwóch osób))
papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (słodka)
pieprz (do smaku)
sól (do smaku)
oregano [0.5 łyżeczki]
ser żółty [10 dag]

Przygotowanie:

To danie typowo studenckie ;)

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.

Kiełbasę kroimy na małe kawałki i podsmażamy razem z posiekaną cebulką.

Ugotowany makaron dodajemy do podsmażonej kiełbasy, doprawiamy papryką, pieprzem, solą i oregano.

Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy po daniu. Smażymy aż ser się rozpłynie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation