Kuchnia

słodkości

SZARLOTKA EKSPRESOWA.

Składniki:

2 łyżki majonezu dekoracyjnego (musi byc łagodny)
1 cukier waniliowy
500 g maki pszennej
200 g masła
200 g cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
500 g jabłek
2 łyżki wiórków kokosowych

Wszystkie składniki (oprócz jabłek i wiórków) połączyc. Najpierw posiekałam nożem, potem zagniotłam. Jabłka obrac i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Blachę wyłożyc papierem do pieczenia i pokruszyc na nią 3/4 ciasta. Lekko przycisnąc ciasto (wyrównac) palcami. Następnie wyłożyc jabłka i na nie pokruszyc resztę ciasta. Posypac wiórkami. Wstawic do nagrzanego piekarnika (180 stopni), piec ok. 50 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation