Kuchnia

Kuchnia

MOJITO MALINOWE

Składniki:
- 2 łyżki malin (możesz użyć mrożonych)
- kilka liści mięty
- 2 łyżki barowe brązowego cukru
- 40 ml białego rumu
- 1 dash (kilka kropli) likieru malinowego
- 15 ml soku z limonki
- dopełnienie: sprite lub 7up
- kruszony lód


PRZYGOTOWANIE:
1. Maliny dokładnie ugnieć z cukrem (jeśli używasz mrożonych, rozmroź je).
2. Następnie dodaj liście mięty i delikatnie ugnieć.
3. Całość przełóż do szklanki, dosyp kruszonego lodu, wlej rum, likier, sok z limonki i zamieszaj.
4. Dopełnij spritem, tak aby na koniec zostało miejsce na dopełnienie szklanki kruszonym lodem.

** Rady: łyżka barowa = ok. 3 ml
** Syrop cukrowy możesz przygotować samodzielnie - rozpuść cukier w wodzie w proporcjach 1 kg cukru na pół litra wody
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation