Kuchnia

Kulinaria

Składniki (6 babeczek):
Ciasto:
– 2 jajka
– 50 g mąki
– 70 g cukru
– 4 łyżki wiórków kokosowych
– 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– szczypta soli
Krem kokosowy:
– 250 g serka mascarpone
– 50 ml mleka kokosowego
– 1 łyżki cukru pudru
– wiśnie kandyzowane (niekoniecznie)

Babeczki kokosowe z kremem kokosowym

Przygotowanie:
Ciasto: Jajka dokładnie zmiksuj ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodawaj cukier. Gdy masa lekko zgęstnieje dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.

Biszkopt z kokosem

Masę przelej do foremek wyłożonych papilotkami i wstaw do piekarnika. Babeczki piecz w rozgrzanym do 170°C piekarniku przez około 20-25 minut. Upieczone babeczki wystudź.

Przygotowanie babeczek

Krem kokosowy: Serek mascarpone lekko zmiksuj, dodaj mleczko kokosowe i cukier puder – delikatnie wymieszaj.

Krem kokosowy

Gdy babeczki będą zimne, udekoruj je powstałym kremem (do momentu dekoracji, krem schładzaj w lodowce).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation