Biżuteria

Biżuteria

Zdjęcia dla przepisu: Rolada waflowa przepis dodany przez Marta1986 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

Rolada waflowa

Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 20 min.
Składniki

margaryna 1 kostka
wafle 1 paczka
herbatniki 3 paczki
cukier 3/4 szklanki
galaretka czerwona 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
rodzynki 1 opakowanie
Sposób przyrządzenia

W garnku roztapiamy margarynę. Dodajemy cukier i mieszamy, dodajemy kakao. Po dokładnym wymieszaniu pozostawiamy do lekkiego ostygnięcia.

W 3/4 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy galaretkę i również czekamy do ostygnięcia.

2 wafle bierzemy z paczki, jeden przecinamy na pół. Należy namoczyć np. ściereczki i przykryć wafle, aby lekko zwilgotniały. Połówkę wafla lekko przy końcu całego wafla zakładamy jeden za drugi.

Do masy kakaowej wlewamy galaretkę i mieszamy. Pozostałe wafle kruszymy do masy razem z herbatnikami i dodajemy rodzynki dokładnie mieszając.

Wafle smarujemy ciepłą masą i zwijamy w rulon. Wstawiamy do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation