Kuchnia

Śl. Karpie i inne ryby

Racuszki ziemniaczane z łososiem wędzonym
składniki:

Fix Kopytka czy leniwe - 1 opakowanie
mleko lub woda - 600 mililitrów
jaja - 2 sztuki
Plasterki łososia - 3 sztuki
cytryna - 1 sztuka
mąka - 4 łyżki
olej słonecznikowy do smażenia - 50 mililitrów
naturalny jogurt - 1 opakowanie
ząbek czosnku - 1 sztuka
oliwa z oliwek - 2 łyżki
Tymianek lub rozmaryn - 3 szczypty

1. Zawartość torebki wymieszaj z 600ml wody lub mleka. Odstaw na 10 minut.
2. Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę.
3. Do ciasta dodaj żółtka, makę i wymieszaj.
4. Do zarobionego ciasta dodaj pianę i delikatnie wymieszaj.
5. Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Dopraw do smaku kilkoma kropelkami soku z cytryny.
6. Racuszki nakładaj na rozgrzany tłuszcz stołową łyżką. Każdy racuszek, gdy usmaży się na złoty kolor udekoruj kawałkiem łososia i odwroć by usmażył się na drugiej, "surowej" stronie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation