Kuchnia

la france

Jaja zapiekane po francusku

Składniki:
- 12 jajek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 pęczek szczypiorku
- 15 dag szynki
- 10 dag sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
- forma do muffin /12 dołków/

Sposób przygotowania:

1. Szynkę pokrój w drobną kostkę,szczypiorek drobno posiekaj a ser żółty zetrzyj an tarce o dużych oczkach.
2. Gotowe ciasto francuskie podziel na 12 kawałków /3 rzędy i 4 kolumny/ i wyłóż do natłuszczonych dołków i ich boki podnieś lekko do góry.
3. Do środka wsyp szynkę i trochę szczypiorku.
4. Do każdego wbij jajko oprósz sola i pieprzem i posyp startym serem żółtym.
5. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni i zapiekaj 25 minut.
6. Po upieczeniu posyp jeszcze wierzch resztą szczypiorku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation