Kuchnia

Ciasta

Crumble albo prosty placek z rabarbarem (bez glutenu)
Składniki:
2 duże łodygi rabarbaru
100 g mąki ryżowej
100 g mąki kukurydzianej
100 g mąki kasztanowej
150 g margaryny roślinnej
150 g cukru
cukier waniliowy
cukier puder
Wykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki, zasypać trzema łyżkami cukru, wymieszać i odstawić na chwilę. W tym czasie wymieszać wszystkie składniki, aż zrobi się z nich kruszonka. Część wysypać do formy i uklepać. wyłożyć rabarbar i na wierzch posypać pozostałą kruszonkę.
Piec ok. 15 minut we wcześniej nagrzanym piekarniku przy temperaturze 170 ˚C (termoobieg).
Mąkę można oczywiście inną zastąpić, jeśli gluten nie gra roli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation