Sport i fitness

Fitness

FIT!!!

Ciasto marchewkowe bez cukru

Składniki:

- 5 marchewek (ok. dużej szklanki)

- 2,5 szklanki mąki orkiszowej (może być pszenna. Im wyższy typ mąki typ lepsza)

- 4 – 5 jajek

- 2/3 szklanki oleju roślinnego nierafinowanego np. masło kokosowe :)

- pół szklanki rodzynek

- łyżka cynamonu

- łyżeczka kardamonu

- łyżeczka sody oczyszczonej

- łyżeczka gałki muszkatołowej

- pół łyżeczki proszku do pieczenia

Rodzynki dokładnie umyłam i sparzyłam wrzątkiem. Marchew utarłam na bardzo drobnej tarce. Ubiłam jajka stopniowo dodając mąkę, a następnie marchew, wszystkie dodatki, na końcu olej. Wymieszałam wszystko. Musiałam wlać odrobinę wody, bo ciasto wydawało się za suche. Foremkę wysmarowałam klarowanym masłem i przelałam do niej ciasto. Piekłam godzinę w 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation