Kuchnia

Przepisy na ciasta i torty

Piernik świąteczny
Składniki


1 kg mąki,
25 dkg (1 kostka) margaryny,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1,5 łyżeczki sody,
0,5 kg cukru,
przyprawa do piernika,
30 dkg miodu,
4 jajka,
16 łyżek mleka,
olejek cytrynowy,
4 budynie czekoladowe,
1,5 łyżki kakao.
Sposób przygotowania

Cukier, miód, mleko, margarynę – rozpuścić. Mąkę, budynie, kakao i przyprawy – wymieszać. Rozpuszczony cukier z miodem, mlekiem i margaryną wymieszać z mąką. Dodać jajka i olejek. Piec w temperaturze 180 stopni C ok. 40 minut. Gotowe ciasto najlepiej odstawić przynajmniej na dobę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation