Kuchnia

alkohole

Nalewka na pestkach granatu

Składniki
700ml Wódki na pestkach granatu
700ml wódki
150g pestek z owoców granatu
1 duży, szczelnie zamykany słoik, o pojemności ok. 1 litra do macerowania
1 szczelnie zamykana butelka o pojemności 700ml
Sposób przyrządzenia

Wysterlizuj słoik i odstaw, żeby ostygł.

Wsyp pestki do przygotowanego zimnego słoika i zalej je wódką. Szczelnie zamknij i energicznie wstrząśnij przed umieszczeniem go w chłodnym, ciemnym miejscu.

Odstaw nalewkę na 4 dni i wstrząsaj, gdy sobie o tym przypomnisz. Przelej przez sito do dzbanka z podziałką. Wysterlizuj butelkę 700ml, przelej do niej nalewkę i szczelnie zamknij.

PRZY WCZEŚNIEJSZYM PRZYGOTOWANIU: Przygotuj nalewkę i przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu i zużyj w ciągu roku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation