Kuchnia

Obiad

ZUPA MINESTRONE

-pół białej części pora
-cebula
-3 ziemniaki
-2 marchewki
-puszka białej fasoli
-puszka pomidorów
-pietruszka
-rozmaryn
-oliwa
-zioła prowansalskie
-garstka makaronu pene

do zupy robimy pesto:
-pęczek natki pietruszki
-50g podprażonego słonecznika
-ząbek czosnku
-oliwa z oliwek
-szczypta soli
-2 łyżki wody

Cebulę i pora kroimy i smażymy na oliwie. Dodajemy pokrojone warzywa korzenne, zalewamy wodą i pomidorami, przyprawiamy i gotujemy 20 min. Po tych 20 min. dodajemy fasole i zostawiamy na kolejne 20 min, mieszająca. Pod goniec gotowania (5 min przed wyłączeniem kuchenki) wrzucamy surowy makaron.

Składniki pesto blenderujemy na gładko. Do zupy dodajemy pesto i grzanki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation