Kuchnia

Jesienne farsze

Muffiny wytrawne z serem fetą, suszonymi pomidorami i aromatycznymi przyprawami |

Składniki (8 sztuk):

1 szklanka mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół kostki sera feta (ok. 130 g)
6 suszonych pomidorów
pół szklanki mleka
1 jajko
3 łyżki oliwy
3 ząbki zmiażdżonego czosnku
8 pomidorków koktajlowych
pieprz, słodka papryka, bazylia, oregano *

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Suszone pomidory przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Przygotowujemy dwa naczynia. W jednym łączymy ze sobą składniki suche a w drugim mokre. Następnie do miski z mokrych wsypujemy suche i mieszamy. Kroimy suszone pomidory, ser feta i dodajemy do ciasta. Łyżką nakładamy ciasto do foremek, na wierzch układamy po jednym pomidorku koktajlowym i pieczemy przez 20 minut.

Smacznego!

* Zrezygnowałam z dodania soli, ser feta jest dla mnie wystarczająco słony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation