Kuchnia

dietetycznie

Ciasto z kaszy jaglanej
Ciasto z kaszy jaglanej - składniki:

- 1 i 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej

- pół szklanki cukru

- 1 jajko

- 5 dosyć twardych i kwaskowatych jabłek (można też dodać zamiast nich inne owoce, na przykład gruszki albo morele)

- 2 łyżeczki aromatu waniliowego lub migdałowego

- łyżeczka cynamonu

- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich

- łyżka rodzynek.

Ciasto z kaszy jaglanej - sposób przygotowania:

Kaszę dokładnie płuczemy i umieszczamy w garnku. Jabłka obieramy i ucieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kaszy. Całość przez chwilę miksujemy z jajkiem, aromatem, cynamonem i cukrem. Dodajemy orzechy i rodzynki. Formę na ciasto wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez ok. 70 minut. Powinno mieć złocisty odcień. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation