Kuchnia

Przepisy

Składniki:

2 filety z kurczaka
Cukinia
Papryka czerwona
Papryka żółta
1 duża cebula
4 ząbki czosnku
600 ml przecieru pomidorowego
100 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki garam masala
1 łyżka kurkumy
Suszone drobne płatki chili
Sól
Olej
300 g ryżu jaśminowego
Kolendra

Sposób przygotowania:

Z 1/4 szklanki oleju, czosnku, kurkumy, garam masala, i płatków chili przygotowujemy marynatę.
Filety z kurczaka kroimy w drobne kawałki.
Pokrojone mięso kurczaka wkładamy do miski i marynujemy przez minimum
pół godziny.
Warzywa kroimy i dusimy na patelni pod przykryciem.
Zamarynowane mięso smażymy na głębokiej patelni.
Dodajemy duszone warzywa i mieszamy.
Dodajemy przecier pomidorowy.
Zagotowujemy.
Doprawiamy curry i chili.
Pod koniec gotowania dodajemy jogurt i mieszamy.
Gotujemy ryż jaśminowy.
Kurczaka podajemy z ryżem i dekorujemy kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation