Kuchnia

ciasta

Rafaello na krakersach

Składniki
1/2 l mleka
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
2 płaskie łyżki maki pszennej
1 mały cukier waniliowy (16 g)
1 szklanka cukru
paczka krakersów (180 g, nie zużyłam całej)
250 g miękkiego masła
250 g wiórek kokosowych
Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć masło na puch, dodawać po kilka łyżek budyniu na przemian z 20 dag wiórek. Wyłożyć blachę (27x21 cm) folią aluminiową, wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, znów krakersy i reszta masy. Posypać resztą wiórek, wklepać je łyżką. Wstawić do lodówki na min. 12 godzin
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation