Kuchnia

Ciasta, ciasteczka

Deser kokosowy z kaszy manny


Składniki: ( na jeden słoiczek)
- kasza manna "Kupiec" - 1 łyżka
- wiórki kokosowe - 2 łyżki
- masło - 30 g
- mleko - 1/3 szklanki
- czekolada gorzka - 1/4 tabliczki (25 g)
- ciasteczka owsiane - 2 sztuki
- miód - 1 i 1/2 łyżki

Sposób przygotowania:
Do gorącego mleka dodać 1 łyżkę miodu, masło oraz kaszę (rozrobioną w łyżce mleka). Całość mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2 minuty. Zdjąć z palnika, a następnie dodać wiórki kokosowe. Ciasteczka owsiane bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z 1/2 łyżki miodu. Tak przygotowanymi wyłożyć dno słoika i wylać na wierz ciepłą kaszę, a następnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Podawać posypane wiórkami kokosowymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation