Kuchnia

FitQchnia

Fasolowe kulki z komosą ryżową
na podst. przepisu z On Annas Plate

2/3 szkl. komosy ryżowej, suchej
2 szkl. bulionu warzywnego
2 szkl. ugotowanej fasoli (czerwonej lub białej)
1/2 szkl. posiekanej natki pietruszki
1/2-2/3 szkl. koncentratu pomidorowego
sól, pieprz

Bulion warzywny wlać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Komosę opłukać, wsypać do bulionu, zmniejszyć ogień pod garnkiem, przykryć i gotować ok. 20 min, aż do wchłonięcia bulionu. Włączyć piekarnik na 180° C. Blaszkę do pieczenia posmarować tłuszczem. W misce rozgnieść fasolę na gładką masę. Dodać do niej pozostałe składniki, razem z komosą i zagnieść wszystko ręką. Doprawić do smaku. Ulepić kulki i piec przez ok. 25-35 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation